torsdag 29 mars 2012

Paket !

Iiiiiiii känns som om jag vunnit en lottovinst idag! Först låg paket jag beställt från Karin Lundin med habalonet, mönstret och lite roliga band (som jag köpte för de var söt men vet ej till vad ja ska ha dem Haha)!
Sen knackade det på dörren 10 min senare så var det en budfirma med mitt fina tyg!
Nu måste jag få åka och handla innertyg, passpoalband och handtag!
Funderar på grönt med vita prickar som innertyg efter att ha sett dett band. Vad tror ni???
E de en bra ide??

söndag 25 mars 2012

Brio Go Sittdyna KLARTSYDD!



Sådär, nu är den äntligen klar!
Jag e faktiskt för att inte skryta riktigt nöjd..ja..så klart den ska inte synas i kanterna..de där kantbanden e inte snygga.. men snyggt tyg, härligt med vändbar dyna så man kan vända efter humör och väder ;)
Passformen är jag dundernöjd med..troligtvis för att det tog så många vändor..ja några fler än jag skrev här ;)
Klippte till den 1 gång till efter att den var ihopsydd och klippte mindre..men nu så.. nu sitter den som gjuten :)

Men kantbanden.. hjääälp mig någon, hur syr man dit kantband rätt?? Så de blir snygg söm på båda sidorna??
Någon med tips, snälla emaila eller lämna en kommentar, då blir jag riktigt glad!

Kantband...FÖRBANNADE kantband..

Jag har verkligen INGEN aning om hur man får det snyggt...men skam den som ger sig.. 

Renklippning

På g att sy :)

Mellanlägg ;)

Tycker de e rätt dyr o sy en provdyna så deblir att lägga 3lager av IKEAS 15:- fleece emellan:

Flecelindags.

Blev något misslyckat eftersom jag först bara tänkte ha på ena sidan..men nu bestämde att ha på båda..så de blev lite lite. Fick stycka ihop en aning :/

Mönsterfix

Sådär..nu tror jag att jag ritat upp ett ganska så nogrant mönster.
Troligtvis något för stort...men då e de ju bara att klippa lite mindre :-)

lördag 24 mars 2012

Dreggel dreggel

Sprang iväg i absolut sista sekunden att shoppa tyg. Fick en bild i mitt huvud över hur dynan i vagnen skulle se ut. Så jag skulle ha lila tyg med vita prickar..men det fanns inte. Fan!
Så jag skulle gå ut ur butiken och de tom. Släckte lampan för att poängtera att de stängde. Så gick jag förbi dessa snyggungar! Så de skrek KÖP OSS och jag behövde ju lyda. Så de får bli en dyna först. Och när jag hittar mitt lila tyg så får det helt enkelt bli en till hihihi.. De e bra att kunna byta ;)

Har velat sy en dyna ett tag nu men inte vetat riktigt hur. Men maria hittade en tutorial som hon sände mig  :) TACK!!

lördag 17 mars 2012

Weekender bag steg 1

Så, nu har jag vågat mig fram och beställt tyg ända från USA till min kommande väska som jag SKA sy.http://www.blogger.com/img/blank.gif
Ojojoj,, så spännande och jag längtar vansinnig mycket just nu :P
Så här underbart fint tyg blev det till slut efter all denna tid av letan:
Tyget beställde jag här: http://www.fabric.com

Jag har velat och velat emellan vilken stil jag ville ha på väskan. Jag tycker ju att detta fantastiska tyger från AmyButler är underbara. Men, insåg att det inte är min stil. Och jag vill ju använda väskan när den är klar. Ja, självklart skulle jag ha använt en från AmyButler med! Utan tvekan, men detta tilltalade mig.

Jag har kikat på säkert 150 tyger att ha som avvikande färg till handtag och passpoal..och till sist för 1timme sedan kommit fram till att jag blir tråkig och Safe, jag kör på svart! Jag vet att det är tråkigt, men jag tycker ju att det blir snygg!
Tänkte ha haft något i en snygg ljus/lime grönt mönster eller tom ev. ett knalllila med vita prickar..det skulle ha blitt sååå snyggt. Men, det blir för skräligt för mig.. så nu ska det nog blir svart fuskläder..måste bara hitta.
Så, nu återstår jakten på ett fodertyg. Det kanske ska få blir just det lila eller gröna, beroende på vilken kvalité jag kan hitta av det.
Vågade inte beställa det då jag inte förstår vad alla tygnamn är för ett tyg :/
lite för mycket novis för det..så de blir säkrare att jaga i butik.
Men både Sumpans tygbutik, Panduro och Stoff & Stil har ju massor av fint att erbjuda :P

tisdag 13 mars 2012

söndag 11 mars 2012

En bit på vägen..

De går kanske inte värdssnabbt..men de e allafall på G. Jag skulle göra ett par helt enkla. Utan några dekorsömmar eller kantbande eller någt avvikande i färg ens. Men se där så fel man kanha när man startar...hihi..
Nu håller jag på att hitta på längst vägen..får se var det slutar :-)

Nytt projekt på G

Den här gången ska jag försöka mig på att sy ett par kallingar till J. Tycker gott han ska ha något för alla timmar (och pengar) som han ger mig till mina hobbys. Gudarna ska veta att jag är inte alls lika duktig på att ge igen :-/
Men jag ska verkligen försöka att böttra mig. Han får istället fler sovanätter som kompensation för att mitt dåliga samvete säger att han är värd det. Småbarnsår är inte alltid en dans på rosor :-)

Nya alster på klara



Jocke frågade mig efter att jag sydde Byxorna till lille Elton ifall jag kunde tänka mig attförsöka sy något till Elin, Paric & Cecilias lilla frlicka som föddes för 2 veckor sedan.
Så, jag tänkte att vist kan jag försöka mig på det. Denna gången skulle jag försöka att sy en omlottbody. OJOJOJ.. aldrig mera!! Vilket helvette, jag behöver verkligen köpa mig en mösntertiding med ett mönster på en body..för att hitta på från en body hemma är heeelt vansinnit svårt.
Men, efter mycket mycket svett och många svordommar, samt en body som flygut 2 gånger tvärs över vardagsrumsgålvet och lite gråt blev den färdig.
Några skavanker blev det tyvärr...så jag sydde att par byxor till dem så det inte skulle tänkas på så mycket ;)
Likadana som Eltons, jag ritade ju upp et mönster efter den förra gången. Denna gång gjorde jag dem lite bredare och med fuskfickor på.
Tycker det blev fint och gick mycket fortare än förra gången. Såååå kul var det.

Elin fick sina nya kläder imorse. Vi tog en promenad i det fina vädret och tittade in på en fika. En supergillig liten flicka låg där hemma. Och kläderna som jag gjordet i uppskattingen 60cm lång borde passa om en sådär någon vecka till :)



Bakifrån, Bodyn har vita armar och vit rygg..Blommig mage:)

Scarf


ÅÅhhh vad det är skoj med sömnad! Jag syr när jag hinner, även när jag inte hinner :/
Sitter på mytt syforum och läse o läser och lär mig. Inspireras och beundrar.
Det var många som sytt sjalar o i olika stretchiga tyger som varit mycket vackra.
Och eftersom Maria skulle fylla år blev jag mycket suger på att sy en till henne. Hon använder sjal/scarf året om :)
Men jag ville sy en scarf som kändes lite lyxigare så ut på tygjakt blev det.
OJ.. det blev många vändor i många dagar.. till slut hittade jag en som jag tyckte VAR Maria :)

Tyget var såå svårt att sy i, men skojjigt med lite utmaning.
Sytt och klar..o sen kom ångesten..den helt EMORMA ångesten över om den blev fin nog och om ifall jag var helt frisk som sydde en precent själv. Men, efter mycket velande gav jag bort den och till min glädje tycktes den om :)
Jag hoppas att hon får lite användning för den när det blir lite varmare..om inte annat så i hatthyllan ;)

Bilden är på mig i den.. den var MYCKET finare på henne med sitt ljusa hår och långa hals. :)
Färgerna e oxå lite tokia här på bilden...men nästan så ser det ut. :)

onsdag 7 mars 2012

Sew Along



Hittade hennes Sew Along för typ 2 veckor sedan, men då en gammal som de hade sytt en klänning i. Tyckte det lät så skoj att många sydde samma sak.. alla olika resultat som blev av samma mönster fascinerade mig :)
Så jag tänkte att nästa gång måste jag vara med.. sagt och gjort. Jag anmälde mig!
Denna gången ska det sys en Weekender väska från Amy Butler.

Igår på sena kvällen kändes det som ett mycket bra beslut, idag på morgonen...hmm.. en aning galet beslut :/
Men det är bara för jag jag precis börjat att sy..så att ta på mig att sy en stor väska känns helt vansinnigt just i sekunden. Men..jag tror att det ska bli superskoj!
Så..inte ska jag backa ur..är det inte så att de bästa besluten tas på sena kvällen när John Blund håller på att kika in? ;)

Nu ska jag försöka mig på att se vad för material jag kommer att behöva och börja beställa hem. Framförallt mönstret måste jag ju hitta :P

lördag 3 mars 2012

En liten Eltonpresent


Idag fick jag ÄNTLIGEN träffa dett lilla underverket Elton :)
Så klart efter att ha talat med Lindan på messen igår började huvudet att spinna på att man kanske skulle ha skapat en liten present till lelleman nu när jag har börjat pyssla igen.
OJ så jag funderarde..hela dagen spann det i huvudet men inget vettigt kunde jag komma på. Kikade på mina tyger jag har hemma men de liksom ville sig inte. Till slut bestämde jag mig för att försöka sy ett par bebisbyxor.

Så, sagt o gjort. Jag började att rita ett mönster till ett par lite tightare byxor. Mins att jag fick ett par av min mamma när Alvin var bebis. Jag föredrog dem framför alla andra då de satt bättre när bebis e sådär ny och bara kryper ihop med benen. I dessa vida byxor drog han bara in fötterna som han sen inte kunde sträcka ut för de fastnade i grenen eller hamnade i ett av benen.

Jag började att sy på dem igår kväll men efter att idiottråden jag köpt på Tyger o tyger i veddesta krånglade som en tok gav jag upp. Det var för mörkt att sprätta dem när jag insåg att tråden flisade upp sig och bara halva syddes med o resten rullade upp sig uppe på maskin.

Men i förmiddags fick de bli klara. :)
Så sydde jag även en liten dregglis som han kan få vara tuff i o matcha med till brallorna.
:)
VAd tycker ni? Blev det bra?
Jag själv ÄLSKAR det här tyget. Det är sådant tyg som jag hade på Alvins första mössa, men den var blå. Men de blå tyget finns inte mera :(